Něco končí, něco začíná

A jak jsme na tom teď? Popravdě je to naprosto skvělé. Odchodem z Teamu21 jsme si neuvěřitelně oddechli. Mě i Arbovi se výrazně ulevilo a vývoj se rozjel jak už dlouho ne. Prakticky celé prázdniny jsem makal každou volnou chvilku. Moje nadšení se přeneslo i na Arba a vývoj se rozjel neuvěřitelnou rychlostí. Ale nepředbíhejme, vezmu to pěkně popořadě.

Jak jsme to znova rozjeli

První co bylo třeba udělat, bylo si jasně stanovit, co můžeme a nemůžeme použít. Stanovení těchto limitů bylo naprosto zásadní, abychom se v budoucnu vyhnuli případným komplikacím či sporům s Teamem21. Co jsme teda reálně mohli použít a naopak nemohli už jsem víceméně předestřel v minulém blogu a dále se tady tím nebudu zabývat.

Následujícím krokem bylo vytřídit materiály. Za těch pár let jsme měli spoustu materiálů, které ale bylo třeba roztřídit na ty, které pro Aledorn použijeme (a vlastně můžeme použít) a na ty, které jednoduše vyhodíme. To si také vzalo svůj čas. Např. grafiku jsme vyhodili vlastně všechnu.

Dalším bodem bylo, si určit, co přesně potřebujeme udělat, abychom se někam posunuli. Po dohodě bylo jasné, že základem bude udělat alespoň jednu lokalitu od každého typu, který ve hře máme. Tzn. “dungeon” (interiér chodící a bojový), “battleground” (specifickou lokalitu určenou pouze pro boj), “interiér” (nebojová součást hry), “městský exteriér” a v neposlední řadě klasický “exteriér”.

Nově udělaná lokace Podpalubí

Obrázek 1 – Nově udělaná lokace podpalubí

K tomu, abychom něco podobného mohli rozjet, bylo třeba mít z čeho stavět. Vzal jsem si tedy za úkol projít nejrůznější databáze assetů a vytřídit ty, které stojí za zmínku pro budoucí hru. Ve společném schvalování s Arbitrem jsme nakoupili úvodní assety asi za 10K Kč a začalo velké třídění a zařazování. Tak nám vlastně vznikla první verze interní databáze assetů.

Z nich jsem začal stavět svou první lokaci. Logicky to byla i ta samá lokace, co jsme stavěli před několika lety a tedy “Podpalubí” (interiér chodící). Kupodivu mi šla práce celkem od ruky a za víceméně jeden celý den práce jsem dal do kupy svou první lokalitu. Povzbuzen prvotním úspěchem jsem se pustil do další. Tentokráte městského exteriéru: Lim – obchodní čtvrť.

Mimo samotný vývoj se zajímavé dění odehrávalo i vně projektu. Po ohlášení odchodu z Teamu21 se začali ozívat bývalí spolupracovníci (Yeve, Honza Říha, Jarda a další) s podporou a gratulacemi. Plně podpořili náš odchod, jen je prý škoda, že nám to trvalo tak dlouho. Povzbuzeni tímto zjištěním, jsme se v našem rozhodnutí utvrdili a nabyli přesvědčení, že jsme udělali opravdu dobře jak pro nás, tak pro projekt samotný.

Co bylo ještě třeba vyřešit byla reprezentace projektu na venek. Jinak řečeno název nové společnosti a název nově vznikající hry. Po několika konzultacích jsme se nakonec rozhodli pracovní název hry zachovat. Tzn. hra se bude jmenovat Aledorn. Otázkou zůstalo, jak se bude jmenovat naše nově vzniklá společnost. Napadlo mě “NoEZ games”. Ta myšlenka vyšla z toho, že se snažíme dělat poněkud náročnější hru a zároveň to nezní úplně špatně. Arbovi se nápad líbil a tak byl název na světě. Nu a jsme tady, uskupení dvou vývojářů, kteří se pouštějí do RPGčka 🙂
Nové logo

Obrázek 2 – Nové logo

Důležitým krokem bylo sehnat grafika. Jelikož bez něj bychom hru jen těžko dokončili. Tvorbou level designu a úpravami assetů jsme si ověřili, že environment jsme schopni dát dohromady jen ve dvou. Co ale určitě nezvládneme, jsou postavy a oblečení (brnění). Na to jsme potřebovali specialistu.

Tím, jak jsme do světa vyslali zprávu, že sháníme grafika (prostřednictvím games.cz, kterému za to děkuji) se mi jich opravdu několik ozvalo a po několika schůzkách jsme se dohodli s jedním z nich na spolupráci. Je jím Václav “Drakojeb” Rod, který se na oblečení přímo specializuje. Zároveň s příchodem Václava se mi ozval Jarda, že pokud bychom potřebovali s něčím pomoci, tak je ochoten nějaké ty hodiny nám věnovat. Takže se Jarda vlastně již potřetí k projektu vrátil, uvidíme jak dlouho nám spolupráce vydrží.

Tímto blogem bych rád uzavřel etapu svého života s Teamem21. Spousta věcí mi to dalo, spousta věcí mi to vzalo, ale zkušenosti si samozřejmě nesu dál. Snad nám pomohou dokončit naší vysněnou hru, kterou jsem začal již před takovou dobou. Však od první čáry na papír je to již 7 let a vývoj ještě zdaleka není u konce. Od tohoto blogu budu spíše přidávat aktuality přímo z vývoje, než psát blog, ale určitě občas nějaký přidám.

Všem moc děkuji za přízeň a držte nám palce.

Nefarit

Loading