Dosavadní postup + prezentace na GDS

Zdravím všechny fanoušky RPG, Dungeon Crawlerů a vůbec všechny hráče, kteří fandí projektu Aledorn.
Dlouho jsem se neozval, to ovšem nezajímá, že se nic neděje. To samozřejmě není pravda, na hře se stále usilovně pracuje. Stále však platí, že to není prioritní projekt, který nás živí, ale vlastně jen indie projekt na kterém se dělá tzv. “po večerech.”

Nyní se pracuje hlavně na dvou věcech. Questech a různé oživování a propojování scén. Na každé scéně je třeba přiřadit spoustu skriptů, aby vše fungovalo jak má. Co si pamatuji jako poslední, tak nám vrásky na čele přidělal například tajný vchod, který bylo možné otevřít z obou stran. Ve hře totiž máme automatický mapovací systém a tak je třeba, aby tajný vchod vypadal z každé strany jako zeď a zároveň se do mapy nepropsal jako oboustranný objekt tak, aby ho hráč nedetekoval snadno jen podle mapy.

Otevření tajných dveří

Obrázek – otevření tajného vchodu

Další libůstkou, kterou je nutno řešit a právě ji řešíme jsou stavy mechanismů. Jak už to tak bývá, tak v dungeonech je velké množství, které mají různé stavy. Např. dveře (otevřeno/zavřeno), páky (nahoru/dolu). Tyto mechanismy často doprovází i různé časovače. Tohle vše je třeba uložit a správě počítat i když hráč opustí lokaci, což nám stále zlobí. Páč pokud hráč např. máčkne páku, která ma delay a mezitím opustí lokaci, tak se sice páka přepla, ale nevykonal se její účel a tím se rozhodil celý mechanismus. Podobných “srand” máme více než dost.

Otevření tajných dveří

Obrázek – padací mříž

Další věcí, kterou pro vás připravujeme (nebo už máme) je Discord, na něj jsme přišli i my při interní komunikaci ze Slacku. Důvodů je více, ale hlavní asi uvedu ten, že Slack se rozhodl, že v nekomerční free verzi si nebude pamatovat historii, což může být velký problém. Odkaz na discord:
DISCORD LINK

Aledorn byl prezentován i na konferenci GDS 2022, ze které přináším pár fotografií. Na konferenci jsme měli malý stánek, na kterém bylo možné si zahrát naše DEMO. Několik desítek návštěvníků tuto možnost také využilo a dostali jsme zasloužený feedback.

Návštěvníci GDS 2022 hrají demo Aledornu
Návštěvníci GDS 2022 hrají demo Aledornu
Návštěvníci GDS 2022 hrají demo Aledornu

Foto – Návštěvníci GDS 2022 hrají demo Aledornu

Banner Aledornu

Foto – Banner Aledornu

Dále přináším krátké video z autorského hraní našeho DEMA. V něm narazím nejednou na nějaký ten bug, vůbec v průběhu testování DEMA nejen komunitou jsme objevili nemalé množství bugů, na jejichž odstranění intenzivně pracujeme.

Video – autorské hraní dema Aledornu

.
Využili jsme i DEMO festival na STEAMu, který přidal nemalé množství wishlistů, za což samozřejmě děkujeme. To nám samozřejmě přidává motivaci na celém projektu pokračovat snad ke zdárnému cíli. Demo hrálo i několik youtuberů, odkazy na jejich stream zde uvádím.

.

.

.

.

.

.

Něco málo s postupujícího Level Designu. Připravili jsme dalších pár lokací. První zmíněnou je okolí Abkorová hrádku. Jedná se o vedlejší lokalitu, na kterou hráče zavede několik vedlejších a gildovních úkolů. Jedná se o kombinaci lesa, hor a malého nádvoří.

Okolí Abkorova hrádku 01

Picture – Okolí Abkorova hrádku 01

Okolí Abkorova hrádku 02

Picture – Okolí Abkorova hrádku 02

Okolí Abkorova hrádku 03

Picture – Okolí Abkorova hrádku 03

Další lokací, která je velmi klíčová pro hodně úkolů je lokace určená pro náhodná setkání. Lokaci, kterou jsem hodně dlouho odkládal, zejména pak kvůli pracnosti je město. Jedná se o několik čtvrtí, udělaných zejména na boj ve městě. Jak to dopadlo se můžete podívat na screenech níže.

Náhodný event - bojiště město 01

Picture – Náhodný event – bojiště město 02

Náhodný event - bojiště město 02

Picture – Náhodný event – bojiště město 02 03

.
V pondělí 13.11. Budeme mít hru zařazenou i v speciálním eventu na STEAMu. Jedná se o Czech and Slovak Games Week. Takže i tam můžete náš projekt podpořit a sledovat. Nicméně na něm neukážeme nic nového. Stále platí, že k dispozici pro vás je trailer a DEMO. Demo bohužel nejsme schopni jakkoliv aktualizovat, protože vývoj pokračuje a větev s DEMEm je již nefunkční.

Osobně hrozně nerad předjímám, ale už opravdu sám doufám, že kapitolu jedna vydáme někdy v průběhu příštího roku. Z mechanik a obsahu už se bavíme tak o půl roce práce, pak je samozřejmě otázkou testování a balancování. To si vždy vybere svou daň.

Jinak DEMO je stále na STEAMu a je možné si ho zahrát, i když vím, že je v něm bohužel několik chyb, které mohou i celou hru zaseknout.

Díky moc za přízeň a na shledanou při dalším updatu z vývoje.
Za team NoEZgames

Loading